СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“

В Седмицата на четенето учениците от I а клас показаха, че вече могат да четат!

Най-добрите четци четоха интересни моменти от любимите им приказки пред своите съученици.

В училищната библиотека, с много ентусиазъм, учениците влязоха в ролята на приказни герои.

        

В Седмицата на четенето се включиха и учениците от III а клас. Те четоха стихотворения за пролетта, преписваха ги за краснопис и ги илюстрираха, а в час по четене четоха по роли непознат текст.

Изработиха и книжки, посветени на Васил Левски – Апостола на свободата, които представиха пред класа.

        

Учениците от V а и VI а класове отбелязаха Седмицата на четенето със състезание по краснопис на текст, свързан с героите от приказката „Котаракът в чизми“. След това четоха откъси от книги по техен избор в училищната библиотека и научиха как сами да търсят книги.

       

Нестандартно и интересно учениците от V а, VI а и VII а класове съчетаха края на Седмицата на четенето и Деня на Земята. Инициативата се превърна в интегриран урок по български език и литература, английски език, математика, човекът и природата.

Песента „Планета земя“ постави началото на часа, последва аудиодиктовка със заглавие „Дъбът“. Граматичните правила по български език се припомниха чрез електронна игра, в която учениците откриваха форми и тела, а по английски език четоха, превеждаха и поставяха глаголи в текст, свързан с опазване на околната среда.

Часът премина емоционално и завърши отново с песен – този път „Earth song“ на Майкъл Джексън.