ЕВРОПЕЙСКИЯТ ДЕН НА СПОРТА

В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ПАЗАРДЖИК

На 30.09.2022 г. Основно училище „Христо Ботев“ – Пазарджик отбеляза Европейския ден на спорта. Инициативата се провежда всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение BG Бъди активен. През тази година акцентът на кампанията „Зелено образование чрез спорт“ бе развит  в ОУ „Христо Ботев“ под мотото “СПОРТ #без отпадъци“  като цялата седмица имаше различни инициативи, свързани с тази кампания.

Бяха изготвени и поставени във всяка класна стая флайери с информация за Европейския ден на спорта в училище. Всички ученици и гости на училището можеха да научат повече за кампанията от специално изработено табло на входа на училището. В часа на класа с помощта на учителя по Физическо възпитание и спорт се проведе разяснителна кампания за игрите и правилата за всяка една от тях.

Всички ученици от начален етап бяха включени в 4 игри: „Пътят на отпадъка“, „Боклучевата линия“, „Предай отпадъка“, „Най-сръчният печели“.

От прогимназиален етап бяха излъчени два отбора, които участваха също в четири игри „Бързи и сръчни“, „Кой ще събере най-бързо отпадъците“, Събери отпадъка“ и играта „Плогинг“.

Ден преди отбелязването на Европейския ден на спорта в училище учениците взеха участие във флашмоб като част от инициативите.